Familjen Annorlunda...

Min pappa brukar kalla osagt familjen Annorlunda...han tycker väl att vi är många... Fast allt är ju relativt, eller hur? De sista veckornas nätter har varit riktigt töliga... det går ju inte hålla på så här, Tilde sitter ihop med mig från kvällen till morgonen. Jag tror jag blir galen snart! Jag sover ju inte alls bra... och sen ska man ha kraft och energi, inte bara till sig själv, utan framförallt till barnen. Verkligheten, det vet ju alla som har barn, är inte alltid underbar och sockervaddsrosa. Lika sant som att kuratorns barn alltid är perfekta och lyckliga! ;) Så vissa dagar räknar jag både till 1 och 200! Och andra dagar hinner inte vettet med mig och jag snubblar över min egna dumheter och sjunker lågt! De dagarna hatar jag...men de får mig också att göra andra dagar bättre..

Idag när jag såg på tv4 Familjen Annorlunda kändes plötsligt ändå mitt liv rätt enkelt.. På ett skönt sätt. Jag beundrar verkligen de som väljer att skaffa många barn, att de orkar, att de har tiden och tålamodet.

Idag sa Wilma efter lunch "jag lill musa med Olliler" (jag vill mysa med Oliver). Hon gick in till soffan och efter några minuter sa Oliver " jag tror Wilma somnade"..
Och idag har Tilde Bus smakat på gröt för första gången, Oliver fotade. :)

Träna

Det är så skönt att ha kommit igång med träning.. Ja,ja, bla bla bla tänker ni nu! Men JO, det är sååå skönt, jag blir en mycket piggare och gladare mamma och fru! Å min fina man har ju också kommit igång, mycket roligt! Satan i gatan vilka snyggingar vi kommer bli! :)

Fotografer i familjen

Dagarna rullar på i en väldans fart. Fast bra fart ändå tycker jag. Kanske har sagt det förut, men jag påpekar det igen (mest för min egen skull)... Den här föräldraledigheten är ju den tredje och det innebär ju att jag behöver finnas till och räcka till även (såklart) för ettan och tvåan ;) Det är klart att om man tänker efter finns det alltid saker man skulle vilja göra och hinna med barnen. Men ska man hålla på och tänka så då försvinner ju nuet och tiden. Jag tycker och tänker att jag ändå faktiskt har mycket tid med barnen och att det i sig är himla värdefullt! Att vara hemma och mysa, äta lunchen ihop, inte stressa, att vara i lekparken, snöhögen, spela spel, bada läääänge i badkaret... Allt det där som det antagligen blir mindre av när man börjar jobba igen.
Annars då...
Jo, Tilde har ju såklart börjat sina nätter som mina andra också hade i hennes ålder... Vi ligger och ammar mest hela tiden! Men, men, hon ligger väl förmodligen och förhoppningsvis inte där om ett par år! ;)
Wilma, nöjd med livet, älskar dagis! Spelar memory, leker med dockor, älskar dansa och lyssna på musik (gärna "gang nam style" och "Im sexy and I know it") och hon pratar mycket! Hon blandar ihop bokstäver ibland så det blir heltokigt! T.ex när hon ska säga "öppna" så blir det "nuppa"! ;)
Oliver trivs bra i skolan, hemma leker han mycket med kompisen Kevin, de är helt fantastiska på att hitta på bra lekar och har såå kul ihop! Annars gillar han ju såklart alla sorts tv-spel, spel på iPhone, iPad osv. Så där får man bromsa rejält!
Ettan och tvåan gillar också att fotografera som sin pappa! Wilma fotar gärna sig själv....:)

Spela spel

Äntligen fann vi nåt vi kunde spela tillsammans! Utan att nån av barnen gav upp eller för den delen fuskade! ;)
Wilma hade en väldans tur och hon var också duktig på att komma ihåg var bitarna låg... Så det visade hon stolt för brorsan och sa "ja djälpej dej Olliler"

Mörker och monster...

Både Oliver och Wilma är inne i nån sorts mörker rädd period... Den ena antagligen påverkad av den andre! I Wilmas "djum" (rum) finns tydligen monster också! Och Oliver känner sig ensammast i världen när det är dags att sova... Nu har de kommit på att de kan somna tillsammans och lyssna på Nicke Nyfiken.. ❤

Nytt år...

Det känns riktigt bra med ett nytt år, det är som att jag stannar upp och ser och tänker vad jag har ikring mig... Reflekterar... Hur kommer det här året bli? Hur vill jag att det ska bli? Vad vill jag ha/göra mer av? Eller mindre?

För mig känns som 2013 som ett år då jag vill ha mer av... Familj, tid, träning, tålamod, vardagslyx, god mat, träffa goa vänner...

Jag avslutade året med ett träningspass å började med detsamma! Det är ju bra gjort! Å nu har jag lovat att ha en sockerfri månad.. Det blir ju spännande! Fröken fika ska inte få fika?! Hallå!! Vad har jag gett mig in på?!

Sen tycker jag för övrigt att jag och min Urban har gjort fruktansvärt fina barn!! 😜

mamalinda.blogg.se

Jag vill aldrig glömma den här tiden! Det händer så mycket - vi är mitt i livet - och det är underbart och ibland helt hysteriskt! Jag vill skriva så att vi alltid kommer kunna se tillbaka, skratta och minnas.

RSS 2.0